Први конгрес младих радиолога Србије

https://www.mladiradiolozi.com/

Поштоване колегинице, колеге, сарадници и пријатељи,

Част нам је да најавимо Први конгрес младих радиолога Србије, који ће се одржати у петак и суботу 30. и 31. октобра 2020. године, у Хотелу М у Београду. Организатори скупа су Радиолошка секција Српског лекарског друштва (СЛД), уз пуну подршку Лекарске коморе Србије (ЛКС), Удружења радиолога Србије (УРС), свих наставних база за предмет Радиологија медицинских факултета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Косовској Митровици, као и Медицинског факултета ВМА.

Радиологија се и у Србији и у свету развија изузетном брзином у односу на друге медицинске гране. Увиђајући потребу за константним усавршавањем, а у недостатку, нажалост, временских и финансијских могућности великог броја младих радиолога, и то како запослених тако и оних који су на волонтерским специјализацијама, да се едукују, одлучили смо да у 2020. години организујемо Први конгрес младих радиолога Србије с интернационалним учешћем. Дубоко смо уверени да ће овај конгрес бити од великог значаја за развој струке наших младих радиолога.

У току два дана размењиваће се знања, мишљења и искуства с колегама из земље и иностранства и упознавати с новим трендовима. Биће организоване сесије са усменим предавањима младих стручњака из многих области радиологије, као и упознавање са основним протоколима неопходним за стандардизацију наших прегледа. Други облик представљања радова биће кратка предавања и постер презентације - доступне на увид на рачунарима постављеним у холу конгресног центра, у оквиру којих ће такође моћи да се представе интересантни случајеви из наше клиничке праксе. Поделићемо искуства, унапредити знања која нам могу родити нове идеје, разматрати питања која се постављају у свакодневном раду, приказати новине и представити оригиналне научне радове.

Надамо се да ћете после нашег конгреса бити обогаћени не само новим сазнањима већ и новим пријатељствима и лепим тренуцима, који ће вам остати заувек у сећању.

У име Организационог и Научног одбора конгреса, позивамо вас да пошаљете своје радове, и тиме активно учествујете у раду Првог конгреса младих радиолога, а самим тим и значајно допринесете његовом општем успеху.

Срдачно вас поздрављамо, с великом жељом да присуствујете и узмете учешће на Првом конгресу младих радиолога Србије.